Vilans en Infoland lanceren online KICK-protocollen

Tijdens de KICK-protocollendag lanceerden Vilans en Infoland het online KICK-protocollenbestand. In mei vond al de pilot plaats met 3 organisaties; de reacties waren zeer positief. Vilans start vanaf nu met de implementatie bij de ruim 350 organisaties in de zorg en het onderwijs die een abonnement hebben op het protocollenbestand. Nienke Eckhardt, projectmanager Vilans: “Met de overgang naar een online protocollenbestand beschikken onze klanten altijd en overal over continu actuele protocollen, een stevige basis voor veilige zorg.”


Vilans KICK-protocollenbestand

Het protocollenbestand van Vilans bevat zo’n 500 KICK-protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Infoland voorziet in een documentbeheersysteem en een toegankelijke webportal voor alle KICK-leden. Door deze samenwerking zijn de KICK-protocollen altijd en overal online beschikbaar voor abonnees waardoor zij beschikken over continu actuele protocollen. Het KICK-portaal beschikt onder andere over een Serviceportaal voor abonnementenbeheer en een gebruiksvriendelijke en krachtige zoekmachine.

 

Vilans

Samen met het veld ontwikkelt Vilans vernieuwende en praktijkgerichte kennis. We versnellen en verdiepen de processen die nodig zijn om nieuwe kennis en goede voorbeelden met succes in de praktijk door te voeren. Zo houden we met elkaar de langdurende zorg efficiënt, betaalbaar en van goede kwaliteit. We verbeteren daarmee de kwaliteit van leven van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Vilans zorgt ervoor dat zorg beter werkt.

 

Infoland

Infoland helpt organisaties hun gehele verbeterproces te optimaliseren. Zowel met specialistische kennis als met software op het gebied van veiligheids- en risicomanagement, auditing, procesmanagement en continu verbeteren in het algemeen. Stap voor stap: van identificeren naar verbeteren en verankeren.