Slim beheer! Hoe software laboranten helpt

Slimme software helpt laboratoria met het beheer en onderhoud van onder andere apparatuur. Belangrijkste voordelen: inzicht in onderhoud én tijdsbesparing.

Op laboratorium apparatuur moet je honderd procent kunnen vertrouwen. Een afwijking door een te late, slecht uitgevoerde of erger nog, een niet uitgevoerde kwaliteitscontrole kan grote gevolgen hebben. Echter, in een gemiddeld laboratorium staan al snel enkele tientallen apparaten en machines. De één moet maandelijks gecontroleerd worden, de ander wekelijks of zelfs dagelijks. Hoe waarborg je dit inclusief handleidingen, (storings)meldingen en andere relevante data? Handmatig, Excel sheets of papieren handleidingen ergens in een kast? Is er überhaupt een overzicht dat aantoont dat dit inderdaad tijdig en juist wordt uitgevoerd? En kan je dit vervolgens ook aantonen?

Een heleboel vragen waar eigenlijk maar één antwoord op is: slim beheer! Benieuwd hoe slim beheer in de praktijk wordt toegepast en wat hiervan de voordelen zijn? Download dan het volledig artikel hieronder.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte worden gesteld over de ontwikkelingen, nieuwtjes en evenementen van Infoland?

Meld je dan vrijblijvend aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.