Samenwerking Prinses Máxima Centrum en Infoland is een feit!

In mei 2018 wordt in Utrecht de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum in gebruik genomen; hét kinderoncologisch centrum van Nederland waar gecentraliseerde zorg en research worden gecombineerd. Met de missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Vanaf mei 2018 krijgen kinderen met kanker uit heel Nederland de meest complexe zorg in het Prinses Máxima Centrum. Dit is niet alleen voor Nederland uniek maar voor heel Europa. Voor de minder complexe zorg wordt samengewerkt met zogenaamde shared care centra, verspreid over het hele land. Samen met Infoland slaat het Prinses Máxima Centrum de handen ineen om de kwaliteit van zorg en onderzoek te bevorderen, om zo de kans op genezing te vergroten

Dat Infoland als winnaar uit de bus is gekomen voor het leveren van een kwaliteitsmanagementsysteem, is niet zo vreemd. Het Prinses Máxima Centrum wordt namelijk gevestigd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Beide ziekenhuizen zijn trouwe klant van het Veldhovense bedrijf. Met 20 jaar ervaring is Infoland inmiddels een bewezen softwareleverancier op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen. Het bedrijf is actief in Nederland en België, werkt voor meer dan 500 organisaties (uit verschillende branches) en helpt daarmee dagelijks een kwart miljoen professionals om het maximale uit hun werk te halen.

“Tijdens de jaarlijkse gebruikersdag van Infoland raakte ik in gesprek met meerdere ziekenhuizen die vol lof spraken over de Infoland software” aldus Judith van der Wel, kwaliteitsfunctionaris en kinderoncologieverpleegkundige bij het Prinses Máxima Centrum. “Samen met ons kwaliteitsteam en de ICT zijn wij in augustus 2017 het gesprek aangegaan met Infoland om de mogelijkheden te inventariseren. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek was er eigenlijk al meteen een klik. Na een aantal demo’s en gesprekken was de keuze snel gemaakt; we gaan voor Infoland! Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en zijn de voorbereidingen, om in Q1 live te gaan, in volle gang.”