Nationale Puppydag & Infoland

Stel je voor: het is maandagochtend 9:00 uur en de werkweek is weer in volle gang. Je bereidt je voor om over 5 minuten deel te nemen aan de eerste vergadering van de week.Tot je opeens een klein kwispelend wit staartje boven het bureau uit ziet komen. Je verschuift je stoel een beetje en ziet dan het volgende:

Indy DEF | | Nationale puppydag | Infoland

Graag stellen we je voor aan het nieuwste lid van de Infoland familie: Indy!

Indy, kan jij jezelf even voorstellen?
Hallo, mijn naam is Indy. Ik ben een blonde labrador reu en ik ben inmiddels 14 weken oud. Het is allemaal even wennen en erg spannend maar ik ben erg trots en blij dat ik me sinds kort een echte Infolander kan noemen.

Welke rol vervul je eigenlijk binnen Infoland?
Ik ben momenteel in opleiding om dé hulphond te worden van mijn baasje Carola. Zij is gestart als test engineer bij Infoland en is intussen doorgegroeid naar de functie van softwareontwikkelaar. Op zich niks geks toch? Maar wat je misschien niet weet, is dat mijn baasje een chronische ziekte heeft. En daarom ga ik haar helpen.

Ik ben nog erg jong, speels en soms een beetje ondeugend. Maar als mijn training volledig is afgerond, dan kan ik mijn baasje helpen op de werkvloer met taken als het openen van deuren, op de liftknop drukken, helpen met aankleden, spullen oprapen die gevallen zijn enzovoorts. Maar niet alleen op de werkvloer, ook thuis zal ik de nodige hulp gaan verlenen.

Waaruit bestaat de training?
Momenteel ben ik bezig met mijn basisopleiding die vooral bestaat uit socialiseren. Ik mag dan ook veel op pad met mijn baasje en dat ik vind echt superleuk. Samen lekker naar buiten om alles te ontdekken. In de tweede fase krijg ik de basiscommando’s aangeleerd. Daarna volgt de specifieke hulphond training. Dan krijg ik commando’s aangeleerd zoals ‘voor’, ‘achter’, ‘links’, ‘rechts’, ‘voorpoten op’, ‘breng’ en ‘geef’. In de laatste fase zal ik leren hoe ik de commando’s precies kan koppelen aan bepaalde acties en dan kan ik dus bijvoorbeeld een kast openen, sleutels uit de kast pakken, de kast weer dicht doen, naar mijn baasje Carola lopen en de sleutels netjes aan haar geven.

Wat wil je zeker kunnen aan het einde van de training?
Als mijn training is afgerond, dan wil ik mijn baasje Carola echt zo goed mogelijk kunnen helpen met uiteenlopende zaken. Persoonlijk zou ik het echt gaaf vinden als ik later zoiets kleins als een bankpas van de grond kan rapen. Dan is mijn doelstelling écht bereikt!

Dit is nog wel belangrijk om te weten!
Als ik mijn hulphond hesje aan heb, dan mag je me niet aaien en me geen commando’s geven. Het is belangrijk dat ik leer dat al mijn aandacht naar Carola gaat. Ik weet dat het moeilijk is, ik ben natuurlijk ook heel erg schattig en lief! Als je me echt wil aaien, dan zal mijn baasje mijn hesje even uit doen zodat ik weet dat ik even ‘vrij’ ben.

Dit wist je nog niet over mij!
In mijn vrije tijd speel ik heel graag met soeplepels. Dat zou je niet verwachten aangezien metalen voorwerpen heel vreemd aanvoelen en koud zijn. Toch kan ik me hier uren mee vermaken. Daarnaast geniet ik van mooie wandelingen met mijn baasje. Wist je trouwens dat mijn naam ‘krachtige strijder’ betekent?

Pootje | | Nationale puppydag | Infoland

Dit vind je wellicht ook interessant: