Het kleinste gebaar, de grootste impact!

Waarom mijn moeder de beste kwaliteit verdient

Zondag 13 mei: de dag dat alle moeders van Nederland weer massaal in het zonnetje worden gezet. De bloemenzaken draaien overuren en de mooie knutselwerkjes worden uit de kast gehaald. Maar wat misschien nog wel het meest voorkomende cadeau is tijdens Moederdag, dat zijn de ontbijtjes op bed. Maar hoe maak je van dit kleine gebaar een onvergetelijk moment?

Het begint natuurlijk met goed uitpakken. Een eitje, een glaasje versgeperste sinaasappelsap en een overheerlijk croissantje kunnen absoluut niet ontbreken. Maar let op! Dit is hét moment dat je het verschil kunt maken. Je kunt natuurlijk allemaal kant-en-klare producten kopen. Maar verdient moeders niet minimaal één keer per jaar het beste van het beste? Wij vinden van wel en daarom gingen onze kwaliteitsexperts op zoek naar de beste croissants voor onze lieve moeders.

Kwaliteit begint bij de aanpak…
Het is tegenwoordig niet moeilijk om aan een croissant te komen. Zowel de bakker als de supermarkt zijn altijd in het bezit van vers afgebakken croissantjes. Deze kun je natuurlijk gewoon kopen, lekker makkelijk toch? Maar gaat het bij Moederdag niet meer om het gebaar dan de uitvoering? Want zeg nou eerlijk, de rijmpjes van de kinderen zijn echt niet zó mooi dat het je ontroert. Maar het feit dat ze de moeite doen om speciaal voor jou het versje uit hun hoofd te leren, dat is toch veel meer waard?! Precies deze impact willen we ook met ons ontbijtje creëren. In de zoektocht naar het ‘perfecte’ croissantje zijn we daarom op bezoek gegaan bij Danerolles.

Kwaliteit croissant | | Het kleinste gebaar zorgt voor de grootste impact! | Infoland

For those lovely little Moments
Laten we eerst even kennismaken met Piet Decuypere, CEO bij Danerolles. Hij is degene die ons ervan overtuigd heeft dat de croissants van Danerolles (in de bekende kleurrijke iconische blikjes) het beste zijn voor onze moeders. En nee, dat ligt niet aan zijn verkoop-/marketing skills. Wat hun croissants namelijk bijzonder maakt, is de tijd en liefde die je er zelf in moet steken voor je ze kunt opdienen. Eigenlijk krijg je alleen het deeg en de rest moet je zelf doen. En ja, dat kost iets meer tijd dan de standaard afbakbroodjes. Maar door alle inspanningen maak je van een klein momentje wel een groot gebaar. En daar draait het bij Moederdag om, toch Piet?

“Klopt helemaal! Het is een soort ritueel: het blikje opent met de bekende ‘plof’, het deeg wordt uitgerold, gesneden en klaargemaakt voor de oven. Juist het gebaar, het feit dat de kinderen vroeg opstaan om hun moeders te verwennen, daar willen wij graag aan bijdragen. We spelen echt in op emoties en speciale momenten en daarom ook dat Moederdag zo belangrijk voor Danerolles is. En dat zie je ook terug in het aantal verkochte producten. Tijdens Moederdag is de verkoop in de 9 landen waar we actief zijn 2 keer zo hoog!”

Het perfecte croissantje
Dat de blikjes van Danerolles kunnen bijdragen aan ‘het speciale momentje’, dat is duidelijk. Maar waar moet een goed croissantje volgens jullie eigenlijk aan voldoen?

“Moeilijke vraag want de ideale croissant is iets heel subjectiefs. Het gaat bij Danerolles over croissants die je zelf moet maken. Het zijn geen vers afgebakken, voorgebakken of diepvries croissants dus daar kun je het niet mee vergelijken. Voor ons is het in ieder geval belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, onze croissants in een handomdraai weet te maken. En dat moet op een zo veilige mogelijke manier gebeuren. Daarnaast is de smaak voor Danerolles natuurlijk belangrijk maar uiteindelijk gaat het allemaal om de beleving, de sfeer en de heerlijke geur op zondagochtend die mensen bij elkaar brengt.”

Blauwe bessen croissants blikje HR | | Het kleinste gebaar zorgt voor de grootste impact! | Infoland

Maar de kwaliteit is natuurlijk ook een cruciaal onderdeel. Hoe kunnen jullie dit garanderen?

“Om te beginnen hebben wij sinds 1974 ervaring opgebouwd om vers deeg veilig bij de consument te kunnen krijgen. Daarnaast hanteren wij kwaliteitsnormen, -eisen en foodsafety processen, in zowel de fabriek als tijdens transport, die tot de hoogste categorie binnen de voedingsindustrie vallen. Daarnaast zijn al onze ingrediënten volledig traceerbaar, gebruiken we 100% gesegregeerde en gecertificeerde palmolie en zijn we lid van RSPO (Round table of Sustainable Palm Oil). Tot slot hebben we in alle landen een formele crisisprocedure. Dat we in de afgelopen 44 jaar nog nooit een incident van betekenis hebben gehad, zegt denk ik wel voldoende.“

Jouw beurt!
Rest ons nog één vraag Piet: welke veiligheidstip kun je onze ‘thuisbakkers’ geven? Het mag op Moederdag natuurlijk niet fout gaan.

“Doe altijd ovenhandschoenen aan! En voor de beste croissants raad ik je aan om het blikje even 10 minuten van tevoren uit de koelkast te halen. En misschien wel de belangrijkste tip: vergeet vooral de liefde niet ;)”

Wist je dat…

  • … de naam ‘Danerolles’ staat voor Danone à rouler? Vroeger was Danerolles namelijk onderdeel van Danone en rouler staat voor het zelf rollen van de croissants.

  • … Danerolles het allereerste merk (1974) is dat de iconische blikjes op de markt bracht en dat Danerolles momenteel het enige merk is dat hiermee actief is in 9 Europese landen?

  • … je Danerolles in de supermarkt in de koeling vindt en niet bij de afbak producten?

  • … dit te maken heeft met het rijsproces van het deeg? Dit proces vindt namelijk plaats in het blikje. Aangezien Danerolles werkt met vers deeg, kan het product maar een korte tijd in het schap liggen.

  • … je met het deeg van Danerolles nog veel meer leuke dingen kunt maken? De absolute favoriet van Piet: de Cinnamon Roll

Kaneelbroodjes2 classic HR | | Het kleinste gebaar zorgt voor de grootste impact! | Infoland

Meer inspiratie opdoen? Lees dan hier de Moederdag Inspiratie Blog van Danerolles.

 

 

Iris Boderie | | Het kleinste gebaar zorgt voor de grootste impact! | Infoland
pijl oranje 4 | | Het kleinste gebaar zorgt voor de grootste impact! | InfolandIris is onze content marketeer en zij is speciaal voor onze lieve moeders op zoek gegaan naar dat kleine bijzondere momentje waarmee je op Moederdag het verschil kan maken!
© Infoland B.V. 1998-2021