Essent kiest voor BPM en GRC software van Infoland

Essent, één van de grootste energieleveranciers van Nederland, heeft Infoland gekozen voor het leveren van een nieuw kwaliteitsmanagementsysteem. Deze stap stelt Essent in staat om organisatiebreed grip te krijgen op risico’s en ook de komende jaren haar unieke positie in de markt te behouden. De samenwerking is een feit nadat Infoland als beste uit de bus kwam tijdens een tendertraject met als doel de Business Process Modelling (BPM) en Governance, Risk & Compliance (GRC) tooling van Essent te vernieuwen.

“Een geïntegreerde, gebruikersvriendelijke, efficiënte en toegankelijke tool voor BPM en GRC, dat was de basis van onze Request for Proposal”, aldus Joyce Boere, Manager Commercial Risk Management van Essent. “Onze huidige leveranciers voldeden helaas niet aan de wens om beide oplossingen met elkaar te kunnen koppelen. Tevens waren de systemen moeilijk in gebruik. Deze redenen hebben geleid tot de zoektocht naar een alternatief systeem. Infoland bleek voor ons de perfecte oplossing te hebben.“

Infoland is specialist op het gebied van document- & procesmanagement, incidentmanagement, risicomanagement, auditmanagement en e-learning. Per gebied levert het Veldhovense bedrijf een unieke oplossing die samen één softwareplatform vormen, genaamd iProva. Met 20 jaar ervaring is Infoland inmiddels een bewezen leverancier op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen. Het bedrijf is actief in Nederland en België, werkt voor 450 organisaties (uit verschillende branches) en helpt daarmee dagelijks een kwart miljoen professionals om het maximale uit hun werk te halen. Dat Infoland in het selectieproces van Essent naar voren kwam, is dus niet zo gek. Infoland is daarnaast de enige softwareleverancier in Nederland die een systeem aanbiedt waarmee de oplossingen met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Inmiddels is de samenwerking tussen Essent en Infoland een feit. De voorbereidingen, om in januari 2018 definitief over te gaan op het nieuwe systeem, zijn in volle gang. Trainingen zijn gegeven en de consultants van Infoland zijn druk bezig om het systeem bij Essent te implementeren.