Eenvoudig en snel zicht op kwaliteit en veiligheid.

Professionals in organisaties zetten zich iedere dag in voor verbetering van kwaliteit en veiligheid. Vaak vrijwel onbewust, door op het oog simpele en kleinschalige verbeteringen door te voeren in hun dagelijkse werk. Dit gedrag – het fundament van een verbetercultuur – is erg belangrijk. Daarnaast zijn ook de meer structurele en ingrijpende maatregelen nodig om kwaliteit en veiligheid naar een hoger plan te brengen. En daarvoor is inzicht nodig. Want als je dan behoorlijk wat tijd en budget vrijmaakt voor maatregelen, dan moeten deze ook het gewenste effect hebben. Maar hoe krijg je een goed beeld van wat er goed gaat, wat beter kan en hoe? Goede rapportages kunnen je daarbij helpen.

Inzicht vraagt om overzicht
Goed nieuws! Veel organisaties hebben al een schat aan informatie waarmee ze hun verbeterpotentieel inzichtelijk kunnen krijgen. Ze voeren namelijk diverse activiteiten uit op het vlak van kwaliteit en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan audits, checks, inspecties en veiligheidsrondes. En vanzelfsprekend bevatten ook de verschillende meld- en registratiesystemen waardevolle gegevens over wat goed gaat en wat beter kan. Maar hoe kom je tot de juiste rapporten om conclusies te kunnen trekken? In dit artikel geven we je een aantal waardevolle tips.

De eerste aanbeveling heeft betrekking op het aantal rapporten. Dit moeten er niet teveel zijn (want dan raak je het overzicht kwijt), maar ook zeker niet te weinig. Een spelregel is dat de rapporten die standaard worden aangeboden, de belangrijkste vragen moeten beantwoorden. Voor verdieping kunnen vervolgens inzichten worden verstrekt die perfect aansluiten bij de specifieke onderzoeksvraag die dan voorligt.

Benieuwd naar de overige tips? Download hier het volledige artikel.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte worden gesteld over de ontwikkelingen, nieuwtjes en evenementen van Infoland?

Meld je dan vrijblijvend aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.