Een mooie dag: de iCumulus gebruikersdag 2017 voor de Belgische markt

Het is dinsdag 26 september en de klok slaat 06u30. Tijd om naar België te gaan voor de jaarlijkse iCumulus gebruikersdag. Na een lange autorit (van meer dan 2 uur!) zijn we eindelijk aangekomen bij het Elewijt Center. Dat het verkeer niet alleen bij ons tegen zat, was ook te merken aan de vele bezoekers die de start om 09u30 helaas hebben gemist. Maar dat mocht de pret niet bederven! Met Olivier Deprez als dagvoorzitter en Ann Proost als eerste gastspreker, werd het startsein gegeven voor, achteraf gezien, een zeer geslaagde gebruikersdag.

Gevaarlijke situaties: ook het Elewijt Center had er last van
In de ochtend stonden de eerste workshops gepland. Zowel Marieke Kessels van Infoland als Freek van Ham van KERTEZA hadden de workshop goed voorbereid en gingen vol goede moed van start. Totaal onverwacht ging tijdens deze workshops plots het brandalarm af. Op dat moment zie je mensen denken; hoort dit bij de workshop of moet ik nu toch echt eens gaan lopen? Gelukkig bleek het achteraf maar om een technische storing te gaan. Maar dat gevaarlijke situaties en risicomanagement onderwerpen zijn die op elke organisatie van toepassing zijn, dat was na deze gebeurtenis wel duidelijk.

Even pauzeren…
Na de interessante en leerzame workshops van Marieke Kessels en Freek van Ham was het tijd voor een pauze. Om al een beetje in de herfstsfeer te komen (ja mensen we moeten er toch echt aan gaan geloven) werd ons een lekkere pompoensoep aangeboden. Dit in combinatie met rijkelijk belegde broodjes, zorgde weer voor genoeg energie om de educatieve middag verder te zetten. Op naar de interactieve sessies van Genzyme (Stefan D’Hooge) en Medisch Centrum St. Jozef (Chrétien Haenen en Els Lowette)!

Leren op een leuke manier
Dat leren lang niet altijd saai en vermoeiend hoeft te zijn, bewees Erik Caris wel met zijn presentatie over iQualify. Laat iQualify nu ook nog eens dé module van Infoland zijn die ervoor zorgt dat mensen binnen een organisatie voldoende kennis in huis hebben. Denk aan trainingen, vragenlijsten, lesmateriaal en ga zo maar door. Door zijn enthousiaste manier van presenteren, wist hij de bezoekers te enthousiasmeren. Zelfs voor minder had hij me al overtuigd! Conclusie: een mooie en luchtige presentatie om het goed gevulde programma van de dag wat te doorbreken.

Sessie Erik | | Een mooie dag: de iCumulus gebruikersdag 2017 voor de Belgische markt | Infoland

Tips & tricks vallen in de smaak
Na een korte koffiepauze gingen we door met het laatste, maar zeker niet het minste, onderdeel. Dit waren de workshops van Pieter de Smet (iTask) en Olivier Deprez (iCheck). Olivier was tijdens zijn gehele presentatie erg duidelijk! Dat bleek ook wel uit de reactie van het publiek toen iedereen overtuigend ‘ja’ knikte op de vraag of de sessie duidelijk was. Er zijn zelfs enkele wensen uitgesproken met betrekking tot het gebruik van iCheck. Een zeer waardevolle sessie dus. Dat niet alleen de workshop van Olivier maar ook die van Pieter een succes was, bleek wel uit alle positieve reacties. Je ontvangt echt handvatten waarmee je binnen jouw organisatie meteen aan de slag kunt.

Aan alle mooie liedjes komt een eind
Tot slot brachten Frank en Hilbert nog een fantastisch verhaal over de nieuwtjes van Infoland. Natuurlijk konden Bob, Teresa, Adri, Lente, Dexter en Elon (de persona’s van Infoland) hier niet bij ontbreken. Het was een mooie afsluiter van de dag. Echter is de iCumulus gebruikersdag natuurlijk niet compleet zonder borrel! Met een drankje op het terras mochten we in het zonnetje nog wat nagenieten van een interessante, goed gevulde en informatieve dag. Graag tot volgend jaar!