Haal het maximale uit jouw software dankzij SaaS!

De kracht van SaaS is niet te stoppen. Verschillende internationale onderzoeken zijn het erover eens; SaaS is de toekomst! Kenners en trendwatchers voorspellen zelfs dat softwareleveranciers in de komende jaren alleen nog maar SaaS gaan aanbieden. Bedrijven als SalesForce bieden hun klanten zelfs helemaal geen alternatief. Hoe dat komt is eenvoudig te verklaren; de voordelen van SaaS zijn groot. De leverancier neemt immers alle zorgen rondom techniek en beveiliging uit handen. Bijkomend voordeel is dat de software overal beschikbaar is, gebruikers altijd toegang hebben tot de allerlaatste versie én storingen vaak al opgelost zijn voordat de gebruiker dit überhaupt merkt.

Een stapje terug, wat is SaaS eigenlijk?

SaaS is de afkorting van Software as a Service. Het betekent dat software via internet wordt aangeboden en niet meer geïnstalleerd dient te worden op fysieke systemen binnen de organisatie. De software is daarmee direct beschikbaar via de browser of apps. De term ‘in de cloud werken’ geeft een vertaling van datgene wat een gebruiker met SaaS doet. Wat veel mensen niet weten is dat ze dagelijks cloud toepassingen gebruiken. Denk aan webmail oplossingen zoals Gmail of Outlook. Dit zijn de oudste voorbeelden.

Onze visie op SaaS

Ons motto is simpel; software moet ‘gewoon’ overal en altijd werken. Een up-to-date systeem moet een vanzelfsprekendheid zijn en geen tijd vragen om te realiseren. Daarom ziet ook Infoland SaaS als de toekomst. Het is onze sterke overtuiging dat veel organisaties, die hier geen gebruik van maken, niet het maximale uit hun software halen. Benieuwd naar de voordelen van een SAAS oplossing? Download dan het gehele artikel!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte worden gesteld over de ontwikkelingen, nieuwtjes en evenementen van Infoland?

Meld je dan vrijblijvend aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.