De trouwste Infolander

Even voorstellen: wie is Freek van der Kroon?
Ik ben Freek, ga richting de 40 en woon samen met mijn gezin in een klein gezellig dorp waar iedereen elkaar kent. Ik heb een brede interesse en ben daardoor zeer veelzijdig. Dit uit zich niet alleen op zakelijk gebied maar ook op sportief gebied. In mijn leven zijn al heel wat sporten de revue gepasseerd: veld- en zaalvoetbal, tennis, badminton, volleybal, mountainbiken, duiken, inline skating, skiën, snowboarden, wielrennen, fitness en een blauwe maandag paardrijden. Naast sporten besteed ik ook veel tijd aan mijn gezin. Maar ook thuis een beetje prullen kost veel tijd. Denk aan dingen als timmeren, de tuin, hout voor de kachel etc.

freek | | De trouwste Infolander | Infoland

Hoe lang ben jij inmiddels werkzaam bij Infoland?
Ik ben in maart 1999 gestart bij Infoland. Dat is dus alweer 19 jaar geleden. Ik ben toen gestart als zaterdag- en vakantiekracht. Frank (de huidige algemeen directeur van Infoland) en Ben (de broer van Frank) kende ik uit ’het dorp’. Erg officieel is het destijds dus allemaal niet gegaan. En tjaa nu zijn we 19 jaar verder en ben ik (op Frank na natuurlijk) het langst bij Infoland in dienst. En ik moet zeggen, het bevalt me nog steeds!

Welke functies heb jij inmiddels allemaal bekleed?
Ik ben momenteel Manager ICT & FM en vervul tevens de rol van Security officer. In de loop der jaren heb ik heel wat rollen vervuld; Junior System engineer, System engineer, Security engineer, Security consultant, Consultant en Business Consultant.

Heb je ooit overwogen om bij Infoland weg te gaan?
Niet concreet maar ik ben wel eens benaderd. Vooral in de security tijd werd ik regelmatig gebeld door consultancy clubs. Toch heb ik de stap naar een andere organisatie nooit overwogen. Infoland is namelijk een gezellige club van leuke en professionele mensen. De sfeer is erg goed en informeel. Dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast zijn er korte lijnen en veel doorgroeimogelijkheden voor individuen, kijk maar naar mijn functies van de afgelopen jaren. Ook krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid in het geven van invulling aan je rol. Ik ga iedere dag nog steeds met veel plezier naar mijn werk!

Wat is het verschil tussen Infoland van toen en nu?
Allereerst natuurlijk de grootte en de professionalisering van het bedrijf. Er zijn meer rollen bijgekomen en ook verdeeld over meerdere mensen. Daarnaast waren wij vroeger naast software ontwikkelaar ook een dozenschuiver. We verkochten en leverde alles: computers/hardware, systeembeheer, security ondersteuning en onze software: DKS, intranet, websites en maatwerk. Nu is er natuurlijk veel meer focus.

Hoe zie jij Infoland over 20 jaar?
Dan hebben we meerdere vestigingen in Europa. Het zou me niet verbazen als Infoland dan verkocht is en gegroeid is tot een bedrijf waar een man of 500 werken. Het hoofdkantoor zit dan in ’s-Hertogenbosch. Ik zal hier dan niet meer werkzaam zijn. Waarom? Omdat ik dan als skileraar werk in Oostenrijk ;)

ski1 | | De trouwste Infolander | Infoland

In verband met ons 20-jarig bestaan, stellen wij maandelijks enkele vragen aan één van onze medewerkers. Dus ben jij benieuwd naar de gezichten achter Infoland en wat zij te vertellen hebben? Houd dan onze website/social media kanalen in de gaten!