De man achter Infoland

Even voorstellen: wie is Frank Stege?
Ik ben de eindbaas van Infoland, maar dat is eigenlijk een beetje saai om te vertellen. Als ik mezelf moet omschrijven dan ben ik een open, eerlijk en direct persoon. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen echt zijn. Je moet gewoon jezelf zijn anders hou je het niet vol! Verder vind ik techniek leuk. Een voorbeeld? Drones vind ik écht vet. Ook vind ik alles wat te maken heeft met films leuk. Ik heb thuis een soort van thuisbioscoop gebouwd met bioscoopstoelen en surround geluid. Tevens was ik vroeger altijd geabonneerd op de KIJK. Lezen doe ik trouwens nog steeds heel graag. En sporten behoort ook tot één van mijn hobby’s. Ik probeer minimaal 2 á 3 keer in de week (vóór ik naar mijn werk ga) te fitnessen met ‘onze’ Freek – ICT & Facilitair manager bij Infoland. Buiten een collega is het ook een goede vriend van mij.

Wat kan je ons vertellen over de start van Infoland?
De start van Infoland is vooral veroorzaakt door mijn broer. Hij was altijd al bezig met nadenken over hoe hij voor zichzelf kon beginnen. Wij gingen hier destijds samen plannetjes voor maken. Het eerste idee: samen brommers opknappen en die vervolgens weer verkopen. Maar helaas, dit plan was na één brommer al gestrand. Met nog een aantal mislukte projectjes kwamen we uiteindelijk uit op mijn afstudeeropdracht bij het Maxima Medisch Centrum (destijds Sint-Joseph ziekenhuis). Toen wisten we dat we iets serieus te pakken hadden. We hebben mijn idee toen doorontwikkeld en zijn, in eerste instantie met z’n tweeën, een bedrijfje gestart. Dit was in 1998. Toen we eenmaal een goed product hadden waarmee we bij bedrijven konden aankloppen, heeft mijn vader zich ook aangesloten bij ons team. Hij was een commerciële man en dat hadden we echt nodig. Mensen namen ons namelijk niet serieus omdat we nog erg jong waren. Uiteindelijk heeft mijn vader zelfs zijn eigen baan opgezegd om zich volledig te focussen op onze onderneming.

Pand Ekkersrijt uitgesneden | | De man achter Infoland | Infoland

Het eerste officiële Infoland-pand (op Ekkersrijt).

Wat maakt Infoland in jouw ogen uniek?
Hoe we onderling met elkaar omgaan. De cultuur/de sfeer is bij ons echt uniek. Het is nog steeds een beetje een Brabants familiebedrijf alleen nu een stuk professioneler. Daarnaast zijn we gewoon ‘kei’ goed en daar blijven we best bescheiden onder. Tot slot zijn we altijd aan het veranderen en aan het vernieuwen. Dit wordt bij veel bedrijven vergeten dus ook daar zijn we best uniek in.

Waar ben je tot op heden het meest trots op?
Dat is niet zo moeilijk. Het feit waar we vandaag staan met het bedrijf. Dat is toch wel iets moois dat we bereikt hebben. Kijk hoeveel mensen er nu graag voor Infoland werken, hoeveel klanten we hebben, dat het goed gaat enzovoorts. Dat is wel iets waar ik echt trots op ben. Ook op de gebruikersdag bijvoorbeeld. Een zaal met honderden mensen die jouw software gebruiken. Dat zijn wel gave dingen. En denk aan sommige mensen die op LinkedIn als functieprofiel “iProva beheerder” hebben staan. Deze mensen worden dus echt aangenomen om onze software te beheren, verdienen hier hun brood mee en kunnen hun kinderen naar school sturen. Dat vind ik echt wel bijzonder.

iCumulus 1 | | De man achter Infoland | Infoland

Een volle zaal tijdens de gebruikersdag.

Hoe ziet jouw bucket list eruit?

  • Met mijn gezin naar Afrika

  • Skydiven met mijn kinderen

  • Leren duiken

In verband met ons 20-jarig bestaan, gaan wij elke maand 5 vragen stellen aan één van onze medewerkers. Dus ben jij benieuwd naar de gezichten achter Infoland en wat zij te vertellen hebben? Hou dan onze website/social media kanalen in de gaten!