Als het gaat om voedselveiligheid is het zaak dat organisaties kritische activiteiten en processtappen goed in beeld hebben én houden en waar nodig maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten. Daarbij wordt een groot beroep gedaan op uw medewerkers. Geacht wordt dat zij risico’s proactief signaleren en gevaarlijke situaties, afwijkingen en incidenten melden, zodat daar lering uit kan worden getrokken. Dit vraagt om een grote mate van risicobewustzijn.
Risicobewustzijn is niet iets wat zomaar ontstaat of verbetert. Integendeel, het loont de moeite om als organisatie gericht aandacht te besteden aan het bevorderen van risicobewustzijn. Daarom delen wij een viertal praktische tips met u. Hiermee kunt u direct aan de slag!
In dit artikel leest u
✓ Hoe u het risicobewustzijn kan verbeteren.
✓ Hoe u het beste kunt communiceren over risico’s
✓ Waarom risico’s verbetersignalen zijn. Leestijd 5 min.