Vijf redenen waarom het slim is om met Agile werken te starten!?

Zit je nog te twijfelen of je met Agile werken aan de slag gaat? Of denk je dat Agile werken alleen voor ICT bedrijven geldt? Dan heb ik goed nieuws! Agile werken kan overal toegevoegde waarde bieden. De manier waarop bedrijven werken is de laatste jaren namelijk flink aan het veranderen. Slimmer werken, snel inspelen op veranderingen en de concurrentie voorblijven; dat is waar het tegenwoordig voornamelijk om gaat. Stilstaan is in deze (digitale) wereld gewoon geen optie meer! Stiekem weten we dat allemaal maar toch lopen we nog te vaak achter de feiten aan. Maar hoe moet het dan wel?

Wil je goed kunnen inspelen op alle veranderingen die momenteel gaande zijn, én dus niet achter de feiten aanlopen? Dan is Agile werken dé werkwijze voor jou en jouw team. Waar Agile werken een aantal jaren geleden vooral een begrip was binnen de ICT wereld, wint deze manier van werken nu ook terrein in andere branches. In de bouw, bij productiebedrijven, marketingorganisaties, enzovoorts; allemaal ervaren ze de voordelen van deze werkwijze en zorgen er zo beetje bij beetje voor dat organisaties wendbaarder en flexibeler worden.

Agile werken bord 1 | | Agile werken | Infoland

“Agile werken zorgt ervoor dat we kort en cyclisch kunnen werken, waardoor we sneller en beter kunnen anticiperen op de vraag vanuit de markt. “

Even opfrissen, wat is Agile werken ook alweer?

Agile betekent letterlijk behendig en lenig. Deze vaardigheden heb je nodig, wil je goed op veranderingen kunnen inspelen. Door Agile te werken ‘knip’ je (grote) projecten of productontwikkelingen op in korte en overzichtelijke perioden van twee tot maximaal vier weken, ook wel een ‘sprint’ genoemd. Het doel is om aan het eind van iedere sprint een concreet (deel)product op te leveren dat direct gebruikt kan worden of in een volgende sprint kan worden uitgebreid. Door deze manier van werken te hanteren, stel je een team in staat om het project snel aan te passen indien nodig. Denk hierbij aan een gewijzigde situatie, specifieke wensen van de klant of een bepaalde trend waar je niet omheen kunt. In tegenstelling tot de traditionele projectaanpak, omarmt Agile werken veel meer de verandering en vermijd juist de formele standaard processen.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte worden gesteld over de ontwikkelingen, nieuwtjes en evenementen van Infoland?

Meld je dan vrijblijvend aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.